חיטה היא סוג ממשפחת הדגניים הכולל מינים תרבותיים חשובים ביותר
כמקור מזון לאדם.
חיטה היא הגידול השני הנפוץ ביותר בעולם אחרי תירס ולפני אורז.
החיטה נמנית בין חמשת מיני דגן , החיטה היא גם אחד משבעת המינים שנתברכה בהם
ארץ ישראל .
השמושים העיקריים של החיטה מבוססים על הקמח שלה.
החיטה משמשת כיום גם בתעשיית החציר לייצור שמן חיטה לצרכים רפואיים .
נבטי חיטה:
את השם 'נבט חיטה' מכירים רבים מאתנו. השם 'לחם מנבטי חיטה' משאיר רושם עמוק עלינו, כסמל של בריאות ושל מזון טבעי, והשם 'נבט חיטה' רווח בהרככים שונים בציבור. אבל מה זה בדיוק? כיצד להכין נבטי חיטה? האם זה מסובך? האם יש צורך בחיטה מיוחדת לשם כך?
התשובה פשוטה. נבט החיטה אינו מהווה מזון חריג, ואין צורך בחיטה מזן מיוחד כדי להכינו. המגבלה היחידה בהכנה היא הזמן, שכן הנבטת החיטה דורשת מספר ימים, וכיצד להכין את נבטי החיטה נראה מיד.
אופן ההכנה: להשרות במים את גרעיני החיטה שרוצים להנביט במשך מחצית השעה. לאחר מכן להוציא את הגרעינים ולפזרם על מגש. את המגש להניח כמקום אפל וקר, וכעבור 3-4 ימים יהיו לנו נבטים, שאורכם 2-3 ס"מ, נבטי החיטה מכילים כמות גדולה של ויטמינים, בייחוד 'בי' (B ) ו'אי'(E) וכן מינרלים חשובים.
אופן השימוש: אפשר להוסיף נבטי חיטה חיים לסלטים שונים, והם מוסיפים טעם, נוסף על היותם מרכיב תזונתי חשוב, אפשר לטגנם בשמן יחד עם בצל ועם תבלינים, ניתן גם לשלבם באופנים שונים בכל מיני תבשילים, כיד הדמיון הטובה עליכם, ולא אפרט כאן.
אזהרה: בשל תכולת השומן המרובה בנבטי החיטה הם נוטים להתקלקל תוך זמן קצר, ובייחוד בימי הקיץ החמים. לכן מומלץ לשמור אותם בקירור, להוציאם מהקירור, להשתמש בכמות הדרושה לנו לבישול, ואת הנותר להחזיר לקירור.
לבריאות.
אתם יכולים לראות גם שיר של איכר מצרי שרק קצת מיבול החיטה נפל בחלקו .
השיר נכתב בשנת 3000 לפנה"ס :
"הלעולם לא ניראה מנוחה
מזריעת הזרע ודיש החיטה?
הממגורות כבר מלאות
ועולות על גדותיהן מדגן
מלאו האסמים בר
וקורסים תחתיהם מכבד ".
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה